Правильна посадка саджанців лохини

Лохина - надзвичайно корисна ягода, яка здобуває шалену популярність на сьогодні.
Багато фермерів та простих людей прагнуть виростити саджанці лохини, щоб смакувати її плодами або реалізовувати їх протягом сезону.
Друзі, ми склали для вас покрокову інструкцію, як правильно посадити саджанці лохини для власного задоволення та отримання великого врожаю ягоди.
План
1. Обираємо період для посадки
2. Обираємо місце для посадки
3. Правильно розміщуємо кущі на обраній ділянці
4. Викопуємо ями та висаджуємо
• Бажано висаджувати від 2шт. ранні, середньостиглі та пізні сорти, щоб розтягнути період плодоношення по максимуму та смакувати ягодою весь сезон!
1. Період для посадки:
Висаджувати кущі лохини можна круглий рік – весною, літом та осінню, тому що завдяки вирощуванню саджанця з закритою кореневою системою, рослина має здорову та сильну кореневу систему, що допомагає не отримати стрес після пересадки з тари в відкритий ґрунт
• Посадка лохини — один з найважливіших етапів роботи з культурою, адже саме від нього залежатимете ріст і розвиток рослин в подальші роки.
2. Місце для посадки:
Для лохини, яка є дуже світло-любивою рослиною бажано відвести світле сонячне місце, тому що в тіні ягоди будуть дрібнішати і набувати не приємної кислотності!
Ділянка повинна бути вільною від бур'янів.
3. Правильно розміщуємо кущі на обраній ділянці
Висаджуючи лохину, бажано розташовувати ряди з півдня на північ для рівномірного освітлення протягом дня та дозрівання ягід.
Міжряддя (дистанція): від 1,5 м. – якщо бажаєте обробляти його в ручну; до 3 м. – якщо бажаєте обробляти його малогабаритною технікою;
Між рослинами (дистанція): від 0,8 до 1 м.;​
Ямкова посадка (діаметр): (ширина) 50-80см. – (глибина) до 40 см;
Бажано використовувати траншейний метод посадки: (ширина) 60-70 см. – (глибина) 30-40 см;

4.Викопуємо ями та висаджуємо:
Після викопування посадкової ями: - виносимо весь грунт, щоб яма була пустою;
На дно підготовленої ями вносимо дренаж з грубої кори, дошки, хвої, тирси (до 10 см);
Підготовлюємо основну посадкову суміш у співвідношенні – (мін. 45% торфу (оптимальна кислотність Ph 3,5-4,5) + кора, тирса, хвоя, хвойний опад, лісовий верховий грунт з під хвойних дерев – можна додати ці а також інші компоненти, які є досить легкодоступними в природньому середовищі).
Перед висаджуванням опустіть саджанець в воду на 15-20 хв;
Висаджуємо, після чого верх мульчуємо тирсою та корою також можна накрити агроволокном утворюючи подушку котра в жарке літо буде утримувати вологу та давати поживні речовини, а взимку зігрівати кореневу систему.
• Якщо посадити поруч два різних сорта урожайність підвищується.

Залишити відповідь